joi, 4 octombrie 2007

Prin geamul masinii

Am deschis astazi geamul masinii. Orasul a navalit inauntru: mirosuri mereu schimbatoare,latratul ciinelui care se repede la roti, vocea tipului de la ziare care ma saluta zilnic la semafor, motoarele altor masini, motorina autobuzului galben Icarus vechi de 15 ani. Praf, mult praf.Zgomote ciudate. Parca pina acum am trait intr-un film mut sau intr-o alta lume. Il inchid la loc si ma loveste meditatia.
Traficul bucurestean e de fapt imaginea umanitatii bucurestene colcaind la ora actuala.
Daewoo-rile de demnitari cu GUV si SEN -viitoare Volkswagene si Audi, masinile cu DOC sau LAW sau masinile frantuzesti cu PDG toti oameni mindri ca sunt ceea ce sunt, SRI urile, SPP urile, FBI urile, CIA urile, smecherii cu geamuri fumurii si masini tunate la limita sau peste limita kitchului, golanii cu geamuri negre care iti taie calea sau iti arunca mucul de tigara sau coaja de saminta pe masina.
Colericii care tisnesc de la semafor si se reped la orice spatiu liper de pe orice banda, sanguinii - echilibrati care te lasa chiar sa iesi de pe strada laterala, flegamaticii carora nu le pasa ca ceilalti ii claxoneaza isteric ci fac exact ceea ce voiau sa faca si melancolicii care nu se hotarasc ce sa faca si ne incurca pe toti fara vreo intentie rea.
Tulburatii psihici sunt si ei prezenti: daca nu te-ai dat la o parte in timp util (timpul LOR util) te depasesc pe partea dreapta si iti frineaza in fata, ochi holbati , injuraturi, batai in intersectii.
........................................................................(Nu mai am chef sa scriu).
P.S.Martalogi, ghiolbani, rapandule, akcentisti, matrafoxati...asta daca sunteti familiarizati cu argoul 2007.;-))

Niciun comentariu: