vineri, 22 iunie 2007

Despre Imoralitate

M-am abtinut si m-am abtinut sa vorbesc despre cazul profesoarei si al elevului dar trebuie sa subliniez ceva.
Asa cum spus nu ma uit prea des la televizor dar de cite ori il deschid aud aceleasi intrebari. S-a sinucis sau a fost ucis? De ce nu recunoaste ea ca l-a iubit? De ce nu a plins la inmormintare? De ce nu vorbeste ea...? etc etc pe aceeeasi tema. Derizoriu. N-am auzit insa vorbindu-se despre Imoralitate si despre Patologic.
Sa facem exceptie de cine erau cei doi. Avem o poveste aparent banala in tragismul ei.Doamna era nefericita in casnicie si era in cautare de altceva/ sufletul ii tinjea bla bla. OK . Cine nu-si doreste dragoste, nu ? Iata ce cred : el s-a indragostit si a coplesit-o cu dovezi de iubire. Ea a raspuns si a trait istoria respectiva, o perioada de pasiune, de indoieli, etc.. La un moment dat si-a dat seama de lipsa de viitor a relatiei, ( pasiunea se potolise) si i-a propus sa se desparta. El a insistat sa nu, dar ea a continuat sa incerce sa-l convinga de finalitatea deciziei ei. El nu a suportat gindul si s-a aruncat de la etaj ( gindul sinuciderii ii mai daduse tircoale se pare).
Din pacate lucrurile pe care nu se pune accent deloc sunt urmatoarele: ea era profesoara (dascal modelator educator etc etc). Daca textele mesajelor trimise de ea sunt reale intram in domeniul patologicului: sa-l numesti “sotul meu “ pe un pusti de 17 ani e o proba suficienta ca iti fileaza o lampa (eufemistic vorbind). Sa ai o relatie extraconjugala cu un minor care iti este si elev demonstreaza o lipsa de moralitate dusa la extrem. Ca parinte sa stii despre asta si sa “ocrotesti“ relatia este de o promiscuitate indescriptibila.( in camera de alaturi fiul tau si profesoara lui maritata fac sex iar tu te uiti la stirile de la ora 5). Ca sot sa ii gasesti in pat si sa continui sa minti si sa te minti e la fel de promiscuu si imoral.
E o mocirla umana care duhneste, o imagine la scara redusa a societatii romanesti dupa 50 de ani de comunism si 18 ani de tranzitie in mare parte neocomunista.

3 comentarii:

oedip spunea...

Draga Sophie,
Ce bine ca m-ai indulcit cu Tori la capatul acestui articol, dar tot nu te iert ;)

Ok, deci, nu pot sa cred ca vorbesti in temeni de minor/major. Majorul este un termen politic, si nu are legatura cu sexul, iubirea, dragostea, whatever. Sau cel putin nu ar trebui sa aiba. Jizas o fost major la 30 de ani... cum ar fi sa nu ne f**** pana la varsta aia?!!!

Daca cumva n-ai vazut filmul Notes on a scandal ti-l recomand. Sunt curios ce o sa gasesti mai imoral/pervers/gretos/etc in filmul ala.

Din cate stiu io in cazul asta copchilu avea vo 18 si ceva... desi nu mai era "minor".

Dar, io vin si te intreb, ca cetatian al unei tari libere si democratice: daca x e impacat cu ideea ca y il tine de fraier, sau ca e second best sau alte chestii de gen, de ce trebe sa se bage cineva cu construcele si conceptele morale???

Apoi, o profa/prof de liceu NU este un educator, sau cel putin nu cred ca se cere in fisa postului, si nici nu cred ca e normal sa se ceara!!! Deci, nu inteleg de ce sa trebuiasca sa-l bage pa copchil in vagi constructe morale cand se poate sa-l f***... nu?

:DD

Sophie spunea...

Bonjour!;-))
Pudibonderia si moralitatea excesiva nu ma caracterizeaza. Perversiatea poate fi interesanta ;-)) iar grotescul, sexul etc pot fi sublime (de exemplu cind servesc arta). E adevarat ca nu tre'sa se bage nimeni atita timp cit e treaba ta personala. Dar cind imi este prezentata situatia -si insist coctailul intreg- pe ecran ca normalitate(N.B)...singura problema fiind daca l-au aruncat sau nu deja ma irita. Asta-i tot. Termenul de minor l-am folosit impropriu ai drepatate...voiam sa spun ca e o virsta sa zicem "fragila".
Am cautat in fisa postului si n-am gasit...da tot cred ca avem pareri diferite despre ce ar trebui sa fie un profesor.Asta e bine.;-))
Cu filmele sunt extrem de selectiva a(din lipsa de timp ;-( -lame excuse) dar daca mi-l recomanzi tu o sa il caut;-))
Ma bucur ca ti-a placut Tori !

oedip spunea...

Tori e dintre foarte foarte preferatele mele... scrie si-n descriere. Acuma nush de ce... dar inclin sa cred ca pianul si versurile... evident nu o sa gust 100% tot ce scoate asa cum fac cu toti, rar am gasit pe cineva care sa-l ascult 100% si sa fie ok (poate metallica) dar asta nu e neaparat rau. Mai vin si Tracy Chapman, Norah Jones pe langa ea, si altele si altii. Blogul meu e plin de citate din Tori, dar asta e alta poveste.
Intrebarea de 100 de puncte: ai treaba cu American International School Of Bucharest???

ps. nu are rost sa te lasi influentata de media, ei vor sa vanda nu sa dea! ;)